Hodžson: Neću podnijeti ostavku

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Selektor reprezentacije Engleske Roj Hodžson izjavio je da ne namjerava da podnese ostavku, uprkos lošim rezultatima na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Engleska je u prvom kolu izgubila od Italije sa 2:1, a u četvrtak uveče je istim rezultatom izgubila od Urugvaja i nalazi se na korak od eliminacije sa Mundijala.

Oba gola za Urugvaj postigao je fudbaler Liverpula Luis Suares, a jedini strijelac u engleskom timu bio je Vejn Runi, prenosi B92.

Ako Kostarika u petak pobijedi ili osvoji bod protiv Italije, u drugoj utakmici drugog kola Grupe D, Engleska će kolo prije kraja završiti takmičenje u Brazilu.

„Nemam namjeru da podnesem ostavku. Veoma sam razočaran, ali mislim da ne treba da odem, ne. S druge strane, ako Fudbalska asocijacija misli da nisam pravi čovjek za ovaj posao, to će biti njihova odluka, a ne moja“, rekao je Hodžson.

Jedini način da Engleska ostane na Svjetskom prvenstvu jeste da Italija pobijedi obe utakmice u grupi, a da Engleska ubjedljivo pobijedi Kostariku, 24. juna od 18 časova u Belo Horizonteu.

Engleska je posljednji put u grupnoj fazi takmičenje na Svjetskom prvenstvu završila 1958. godine.

„Naše šanse za prolaz su nevjerovatno male. Zavisimo od Italije i toga li će pobijediti preostale dve utakmice s velikom razlikom i od nas, da li ćemo ubjedljivo pobijediti Kostariku. Protiv Urugvaja nam je bila potrebna pobjeda ili remi, a to nismo uspjeli da ostvarimo. Više smo nego razočarani, vjerovali smo da možemo do dobrog rezultata“, rekao je 66-godišnji selektor.

Hodžson je dodao da poslije izjednačenja vjerovao da njegova ekipa može da poijbedi i da nije očekivao drugi gol Suaresa.

„U više navrata smo bili blizu gola, ali sada to nije važno. Važno je koliko lopti pošaljete u mrežu, a mi ih nismo dovoljno poslali“, rekao je Hodžson.