Hoće navijače u Foči

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] U taboru Željezničara razočarani su odlukom Takmičarske komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH prema kojoj će utakmicu 3. kola Bh. telekom Premijer lige u Foči sa Slavijom igrati pred praznim tribinama.

Kapije će za gledoace biti zatvorene jer stadion na kojem privremeno igra tim iz Istočnog Sarajeva ne ispunjava uslove.

“Nama to ne ide u prilog, jer su navijači uvijek naš 12. igrač i njihova podrška nam je od koristi. Fudbal se igra zbog gledalaca i nema ništa gore od igranja pred praznim tribinama. Međutim, moramo se prilagoditi situaciji i pokušati ostvariti dobar rezultat”, kazao je Admir Adžem, šef sručnog štaba “plavih”, za Nezavisne novine.

“Željo” je u prva dva kola ubilježio pobjedu protiv Olimpika 3:0 i remi sa Širokim Brijegom.

“Nakon dvije teške utakmice u kojima smo sakupili četiri boda bilo bi lijepo da sa nova tri protiv Slavije ostvarimo neki mali pozitivni niz. Učinićemo sve da pobijedimo”, kazao je Aleksandar Kosorić, strijelac izjednačujućeg gola protiv Širokog, koji je u karijeri šest godina nosio dres upravo Slavije.

“Da, utakmice sa bivšim klubom uvijek ima neki drugačiji značaj, posebno jer sam u Slaviji stekao afirmaciju. Međutim, ja sam profesionalac i trenutno me interesuje samo Željezničar i osvajanje bodova”, dodaje Kosorić.

Slavija je u prva dva kola ostvarila dva remija nepopularnim rezultatom 0:0, protiv Zrinjskog i radnika u Bijeljini. Nisu izabranici Dragana Radovića postigli nijedan pogodak dosad i nadaju se prvencu upravo protiv komšija sa “Grbavice”.

“Prošlog vikenda u Bijeljini uslovi za igru su bili katastrofalni. Ogromna vrućina i isparavanje zbog prethodno velikih padavina igračima su bili i najveći protivnik. Teren je bio izuzetno tvrd i neravan, pa se praktično nije moglo povezati nekoliko dodavanja. Zato nisam nezadovoljan rezultatom i vjerujem da ćemo sa ‘Željom’ ostvariti punu bolju igru, ali i rezultat”, kaže Dragan Radović, trener “sokolova”.