Hadžiabdić: Stasali smo za SP

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Legenda bh. fudbala, trofejni igrač sarajevskog Željezničara i reprezentativac bivše Jugoslavije Enver Hadžiabdić, smatra da je reprezentacija BiH stasala za nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

“Gledajući pripremne utakmice u igri našeg tima mogli smo vidjeti igru i agresivnost kakva je potrebna za veliko takmičenje. Najbitnije je da smo spremni na psihološkom nivou i to je ono što nam može donijeti rezultat u Brazilu”, izjavio je on.

Hadžiabdić je s reprezentacijom bivše Jugoslavio igrao na svjetskom prvenstvu 1974. u SR Njemačkoj. Bio je izabran u idealan tim tog prvenstva i zasigurno je čovjek koji zna šta je potrebno za uspjeh u konkurenciji najboljih ekipa svijeta.

“Igrači moraju svoju snagu, vještine i intelekt podrediti zajedničkom cilju. Ukoliko naši momci u Brazilu to urade, možemo očekivati dobar rezultat. Sve osim poraza protiv Argentine bi dodatno podiglo moral u ekipi i dalo nam prednost u odnosu na Iran i Nigeriju”, objasnio je Hadžiabdić.

Dodao je da je bh. javnost prečesto pokazala neobjektivnost u svojim očekivanjima, te da će večerašnji susret najbolje pokazati koliko zaista možemo očekivati od turnira u Brazilu.

“Bez obira što igramo protiv favorizovane Argentine, prva utakmica Svjetkog prvenstva je jako bitna za nastavak takmičenja”, zaključio je Hadžiabdić.