Fudbalske lige RS startuju 16. avgusta

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Takmičarska sezona pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske počeće 16. avgusta, a jesenji dio trebalo bi da bude završen sredinom novembra.

Ovo je odlučeno na sjednici Izvršnog odbora FSRS koja je održana juče i na kojoj je takođe donesena odluka da će prelazni rok trajati od 23. juna do 1. avgusta, piše Glas Srpske.

Informaciju o međunarodnoj aktivnosti FS Republike Srpske i FSBiH podnio je predsjednik FSRS Mile Kovačević.

“Pripreme za zvanični prijateljski meč sa Srbijom su u toku i imamo pozitivne signale iz FIFA i UEFA da ćemo dobiti dozvolu. Očekujemo da na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora FSBiH bude upućen zvaničan zahtjev prema svjetskoj i evropskoj kući fudbala da nam odobre odigravanje utakmice”, izjavio je Kovačević.

Prema izvještaju Komisije za procjenu štete nastale na fudbalskoj infrastrukturi u saveznom rangu takmičenja utvrđeno je da ona iznosi 523.820 maraka. Ovdje se izuzimaju klubovi sa područja opštine Šamac (Borac i Mladost Tišina). Dat je nalog područnim savezima da formiraju svoje komisije za procjene štete za one klubove koji nisu u saveznom rangu takmičenja, ali i da dopune podatke iz klubova i mjesta gdje Komisija FSRS nije imala pristup njihovim službenim prostorijama i terenima.

Na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora FSRS biće raspravljano o Projektu formiranja fonda za prikupljanje pomoći klubovima i savezima u sanaciji stadiona i objekata na stadionima, te poslovnih prostorija oštećenih u poplavama.

Odbijeno Jedinstvo

Na sjednici IO odbijena je molba Fudbalskog kluba Jedinstvo iz Brčkog da im se vrate tri boda oduzeta tokom nedavno završene sezone zbog kojih su ispali u Treću grupu istok.

Da su im ostali ti oduzeti bodovi Brčaci bi ostali u Drugoj ligi, grupa istok.