Fudbaleri Leotara počeli pripreme

[dropcap]TREBINJE[/dropcap] Prozivkom fudbalera na stadionu “Police” u Trebinju su počele pripreme u FK Leotar, koji je proteklih mjeseci, pritisnut dugovima, bio na pragu gašenja, ali se ipak spasio ponora.

Iako će se zbog ispadanja iz Premijer lige BiH nakon 12 godina ponovo takmičiti u Prvoj ligi RS, na stadionu koji je u najsrećnija vremena dočekivao evropske utakmice za vrijeme prozivke bilo je kao u košnici. Veliko interesovanje medija i nikada brojniji predstavnici rukovodstva uz 18 fudbalera, koji su se odazvali pozivu novog trenera Damjana Ratkovića.

“Krećemo s igračima iz Trebinja, odnosno igračima koji su završili prošlu sezonu i igračima koji su priključeni iz omladinske škole. Tu su sa nama i povratnici u Leotar, djeca ovoga kluba koji će mnogo značiti ovoj ekipi. U ovoj sedmici već očekujem da nam se priključi još četiri-pet igrača, koji će podići kvalitet tima i dati dimenziju više. Cijele pripreme ćemo obaviti u Trebinju. U Leotaru je već navika da se kasni s pripremama, pa ćemo do početka prvenstva morati naporno da radimo da ne bismo zaostajali za ostalim ekipama”, kazao je Ratković za Nezavisne novine.

Simeon Dučić, član Upravnog odbora kluba, u narednih nekoliko dana će i zvanično biti promovisan u predsjednika Leotara.

“Mislim da je deblokada računa bila lakši dio posla za ovo rukovodstvo, ali tek sada nas očekuje teži dio posla. Ušli smo u klub koji se nalazi u velikim dugovima, a jedan dobar dio smo uspjeli da vratimo za ovih petnaestak dana od kada smo aktivno uključeni u Leotar. Imamo podršku sa svih strana i gdje god smo se u Trebinju obratili nismo naišli na zatvorena vrata. Očekujemo pun stadion već na prvoj utakmici, jer ako ne bude publike, sav ovaj trud je uzaludan”, ocijenio je Dučić.