Ferero: Mihajlović je ugradio pobjednički mentalitet

[dropcap]ÐENOVA[/dropcap] Predsjednik Sampdorije Masimo Ferero rekao je danas da najveće zasluge za dobar start u Seriji A pripadaju treneru Siniši Mihajloviću i poručio da su ambicije kluba veće od mjesta koje vodi u Ligu šampiona.

Sampdorija poslije 8 kola nema poraz u šampionatu i nalazi se na trećem mjestu, iza aktuelnog šampiona Juventusa i Rome.

“Da smo imali malo više sreće u drugom poluvremenu protiv Rome, pobjeda ne bi izmakla. Igrači su promijenili razmišljanje i rezultati su vidljivi. Sada tek žalimo što prethodno nismo pobijedili Kaljari, iako smo vodili 2:0. Nismo u potpunosti zadovoljni mjestom na tabeli, ali zasluženo smo u vrhu”, rekao je Ferero za italijanski list “Il Sekolo”.

Ferero, koji je i filmski producent, istakao je da tim iz Ðenove zaslužuje da bude među najboljim ekipama u Italiji, a posebno je pohvalio rad srpskog trenera.

“Vjerujem da ćemo biti još bolji. Najveće zasluge idu Mihajloviću, koji je odličan trener. Siniša je uneo igračima mentalitet pobjednika i sada se nikoga ne plaše. On je uvijek govorio – Sampdorija mora stalno da ide na pobjedu, i ja se slažem sa tim”, zaključio je Ferero.

U narednom kolu Serije A Ðenovljani gostuju Interu u srijedu od 20.45. Ukoliko ne izgube izjednačiće najbolji start u istoriji iz šampionske sezone 1990/91, kada je ekipu vodio Vujadin Boškov.