Drulović: Važna nam je pobeda u svakom meču

[dropcap]ČIKAGO[/dropcap] Ljubinko Drulović, vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je danas da je prezadovoljan kako su igrači radili u prethodnih 10 dana i istakao da mu je važna pobjeda u duelu s Panamom, iako se radi o prijateljskom meču.

“Uvek je važno da se pobedi utakmica; tako će biti i ovog puta. I na sastanku sam rekao igračima da je potreban maksimalno profesionalan odnos jer ćemo igrati protiv rivala koji ume da kazni bilo kakvo opuštanje. Prezadovoljan sam odnosom igrača prema obavezama i njihovoj želji koju pokazuju u radu tokom 10 dana priprema. Svestan sam da su imali duge, naporne sezone, veliki broj njih odigrao je preko 50 utakmica, ali tokom treninga zaista daju sve od sebe da se umor ne primeti”, rekao je Drulović za sajt FSS.

Kapiten Branislav Ivanović smatra da ekipa još mora da se uigrava kako bi spremno dočekala početak kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016.

“Dodatno nam otežava posao činjenica da ima dosta igrača koji zbog povreda nisu mogli da se odazovu za ovu akciju. U svakom slučaju, trebalo bi da koristimo svaku priliku da napredujemo. Za to služe mečevi poput onog protiv Jamajke, odnosno Paname. Na kraju, utakmica protiv Brazila u Sao Paolu biće nam prilika da pokažemo da nam je bilo mesto na Mundijalu”, naveo je on.

Zamjenik kapitena Aleksandar Kolarov smatra da je kritika u ovakvim prilikama mnogo potrebnija od pohvala.

“Pad koji smo imali u drugom poluvremenu meča protiv Jamajke, siguran sam, kvalitetnije ekipe umele bi da iskoriste. Ne smemo da dozvolimo sebi opuštanje, a protivniku prostor. Ako si metar daleko od rivala, budi spreman da ćeš doći u problem. Dobro je što znamo gde smo pogrešili i što imamo mogućnost da to na treningu ispravimo, a onda i primenimo na utakmici”, istakao je Kolarov.

Srbija je u ponedjeljak uveče u prvoj prijateljskoj utakmici na američkoj turneji savladala Jamajku sa 2:1.

“Svima nam je čast što smo deo ‘A’ tima, imamo privilegiju da napredujemo u karijeri i kroz igre u reprezentaciji. Verujem u dobru igru i pobedu i protiv Paname, što bi bio uvod za poslasticu ove turneje, izazov koji svi čekamo, meč protiv Brazila u Sao Paolu”, kazao je Lazar Marković.

Prijateljski meč između Srbije i Paname igra se u Čikagu u nedjelju od dva sata ujutru po srednjeevropskom vremenu.