Drulović: Pali smo u nastavku, ali nije bilo loše

[dropcap]NJU DŽERSI[/dropcap] Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović zadovoljan je trijumfom u prijateljskom meču s Jamajkom (2:1), ali je priznao da je ekipa fizički pala u drugom poluvremenu.

“U prvom poluvremenu smo pokazali kvalitet, dali smo dva gola, a mogli smo još neki. U nastavku smo malo pali fizički, pre svega zbog vremenske razlike, igrači su izgubili svežinu, a i kraj je sezone. Ova utakmica je bila važna, i protivnik je bio izuzetno motivisan. Nije bilo lako probiti njihovu odbranu, imali smo šansi, promašili i penal. Sada nas čeka još jedna važna utakmica protiv Paname, koja ima kvalitet”, naveo je Drulović.

Zamjenik kapitena reprezentacije Aleksandar Kolarov nije iskoristio penal u finišu meča, ali je prije toga dao gol iz igre.

“U prvom poluvremenu zaista smo bili konkretni, agresivni, stvarali šanse i dali dva gola. U drugom delu bio je jasan pad. Prepustili smo im sredinu terena, a to je dovelo do nekih situacija koje nam nisu potrebne. Ne smemo da dozvolimo te ”rupe’ u koncentraciji. Možda je i bolje što smo pobedili minimalnim rezultatom. Da ne pomislimo slučajno posle eventualno visoke pobede nad Jamajkom da smo uradili nešto epohalno. Ostajem pri stavu, imamo osnovu, ali mora još mnogo da se radi da bismo napredovali do kvalifikacija”, kazao je Kolarov.