Drina prekretnica Sarajevu

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Da pobjede protiv Igmana u Kupu i Olimpika u prvenstvu nisu slučajnost, odnosno da se ekipa vratila na pravi kolosijek, fudbaleri Sarajeva u srijedu žele potvrditi osvajanjem sva 3 boda protiv Drine iz Zvornika.

Odgođeni meč 5. kola BH Telecom Premijer lige, zbog učešća “bordo tima” u kvalifikacijama za Ligu Evrope, igra se na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo”. I ovaj, kao i prethodna dva susreta, može se smatrati prekretnicom, prije svega za Dženana Uščuplića, šefa stručnog štaba, čiji je otkaz nakon serije slabih rezultata sve više spominjan, pišu Nezavisne novine.

“Mi znamo da je Drina neugodan protivnik. Zavidan nivo su pokazali protiv ‘Želje’ i Travnika, ali naš cilj je da nastavimo pozitivan niz i učinićemo sve da opravdamo očekivanja navijača i pobijedimo”, najavio je Uščuplić. “Zabrinjava me naša odbrana u posljednje vrijeme. Pokazuje to neshvatljiv pad u drugom poluvremenu meča sa Olimpikom. Vjerujem da ćemo greške popraviti u narednom periodu.”

Jedan od glavnih aduta domaćih svakako je i novi reprezentativac Gojko Cimirot.

“Očekuje nas težak meč. Sve ekipe koje dođu na ‘Koševu’ se brane, ali smatram da neće biti problema jer stvaramo veliki broj prilika. Svjesni smo važnosti utakmice i učinićemo sve za pobjedu”, kazao je Cimirot.

Iz gostujućeg tabora ulogu favorita prepuštaju Sarajlijama, ali istovremeno poručuju da ne dolaze sa bijelom zastavom.

“Nema sumnje da je Sarajevo izuzetno kvalitetna ekipa, ali to ne znači da mi strahujemo od njih. Dolazimo da se nadigravamo i pametnom igrom izborimo najmanje bod”, tvrdi štoper Zvorničana Dejan Uzelac.

Susret Sarajevo – Drina se igra sa početkom u 16 časova.