Dragan Džajić: Zvezda igra za postradale u RS

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Fudbalski klub Crvena zvezda želi da u prvom slobodnom terminu odigra humanitarnu utakmicu u Banjaluci za postradale u poplavama na teritoriji Republike Srpske.

Ovo je za “Glas Srpske” izjavio Dragan Džajić, predsjednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda.

“Posle katastrofalnih poplava, koje se proteklih dana pogodile Republiku Srpsku i Srbiju, spremni smo da u nekom slobodnom terminu dođemo u Banjaluku i odigramo prijateljsku utakmicu. U ovom trenutku je najmanje bitno ko bi nam bio protivnik, naš stari sportski prijatelj Borac, reprezentacija Republike Srpske ili neko treći. Moramo svi zajedno u ovim teškim trenucima da se još više ujedinimo i pokažemo ljudsku veličinu”, naglasio je Džajić.

Istakao je da je inicijativa potekla sa “Marakane” i da će se sljedećih dana, čim se situacija malo stabilizuje, svi u Ljutice Bogdana angažovati u vezi sa ovom utakmicom.

“Poznato je da Crvena zvezda ima armiju navijača sa obe strane Drine, naročito u Krajini i celoj Republici Srpskoj, kao i drugim delovima bivše Jugoslavije. Verujem da bi Gradski stadion bio pun, a to je i cilj, da pokažemo humanost i da što više sredstava prikupimo za postradale”, naglasio je Džajić.

Predsjednik najtrofejnijeg fudbalskog kluba na prostorima eks-Jugoslavije je dodao da Crvena zvezda saosjeća sa svima koji su pretrpjeli bilo kakvu ljudsku ili materijalnu štetu.

“Zato želimo da dođe do odigravanja ovog humanitarnog susreta. Crvena zvezda na taj način želi da nastavi da pomaže ugroženima i apeluje na sve institucije, firme i pojedince da nastave da pokazuju humanost i solidarnost kako bi se prevazišli teški dani koji su pogodili ovaj deo Balkana”, rekao je Džajić.

U Fudbalskom klubu Borac oduševljeni su idejom koja je potekla iz Beograda i nadaju se da će utakmica biti veoma brzo odigrana.

“Odranije smo željeli da sa Crvenom zvezdom odigramo prijateljski susret. Naravno, sada sve ovo dobija na težini, jer bi meč imao humanitarni karakter. Spremni smo da budemo rival nekadašnjem evropskom i svjetskom šampionu čim se ukaže prilika, a nadam se da će to biti veoma brzo. Uključićemo se maksimalno, zajedno sa Beograđanima, u organizaciju ovog susreta, koji bi bio, ne samo veliki sportski događaj, već i zajednička humanitarna misija Srba sa jedne i druge strane Drine. Tako bismo još jednom pokazali svoju neraskidivu vezu”, istakao je Robert Zrilić, direktor Borca.

Utakmica

Posljednji susret Borac i Crvena zvezda odigrali su 20. februara 2011. na “Marakani”. Beograđani su slavili sa 2:1, a strijelci za “crveno-bijele” bili su Kristijan Borha i Evandro Gebel, dok je Darko Maletić postigao gol za Borac.

Bila je to jedna od prvih utakmica u kojoj je Crvenu zvezdu sa klupe vodio jedan od igrača iz šampionske generacije iz 1991. godine Robert Prosinečki.