Donovan: Navijao sam protiv SAD

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Jedan od najboljih fudbalera Sjedinjenih Država Lendon Donovan priznao je da je navijao protiv svoje reprezentacije pred početak Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Donovan se nije našao na spisku putnika za Mundijal, pošto je selektor Jirgen Klinsman odlučio za mlađe igrače.

Mnogi su mišljenja da je Klinsman tako napravio veliku veliku grešku, posebno pošto se napadač Džozi Altidor povrijedio na meču sa Ganom, piše B92.

Tokom prve faze Svjetskog prvenstva Donovan je radio kao analitičar za ESPN, pa je bilo nemoguće da izbjegne pitanja o Klinsmanovoj odluci. Tokom vikenda priznao je da je navijao protiv svojih saigrača na posljednjim provjerama pred Mundijal.

“Biću potpuno iskren, dok sam gledao utakmicu sa Azerbejdžanom u sebi, dio mene se nadao da utakmica neće proći dobro. Pomislio sam, ako poebjedimo 1:0 i tim ne odigra dobro, to će biti dobar osjećaj”, rekao je Donovan.

Amerikanci su pobijedili Azerbejdžan sa 2:0 u San Francisku, a Klinsmanovi izabranici nisu blistali, već naprotiv, a Donovan je istakao da se predomislio već sljedećeg dana.

“Sljedećeg dana, kada sam se probudio, užasno sam se osjećao. Loš je način živjeti život tako, jer ne pomaže meni, ne pomaže timu, i ne daje energiju timu koja mu je prijeko potrebna”, istakao je Donovan.

Reprezentacija Sjedinjenih Država u osmini finala igra sa Belgijom, a taj meč igra se u u utorak od 22 časa u Salvadoru.