Dodik: Za FK “Borac” dogovorena pomoć od pola miliona KM

Za FK "Borac" dogovorena pomoć od pola miliona KM

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je za FK “Borac” dogovorena pomoć od pola miliona KM, a u ponedjeljak, 10. decembra, biće poznato koliko je novca prikupljeno na donatorskoj večeri ovog kluba koji od naredne sezone namjerava da se takmiči u Premijer ligi BiH i obezbijedi učešće na evropskoj sceni, potvrdila je Srni portparol Kluba Brankica Bavrlić LJubojević.

Ona je navela da je Dodik u obraćanju na večerašnjoj manifestaciji rekao da je sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i mandatarom za sastav nove Vlade Srpske Radovanom Viškovićem dogovorio da se “Borcu” obezbijedi pomoć u visini od pola miliona KM.

“U ponedjeljak, 10. decembra biće poznat tačan iznos novca prikupljenog na donatorskoj `Crveno-plavoj večeri `Borca`”, kaže ona.

LJubojevićeva je navela da je Dodiku na donatorskoj večeri poklonjena Zlatna fudbalska lopta FK “Borac”, a Cvijanovićevoj Zlatna klupska plaketa.

Dodik je večeras izrazio nadu da će Fudbalski klub “Borac” iz Banjaluke već u narednoj godini postati jedan od najboljih i najozbiljnijih sportskih kolektiva u BiH i obezbijediti učešće u takmičenjima na međunarodnoj fudbalskoj sceni.

Donatorsko “Crveno-plavo veče `Borca`”, najvećeg fudbalskog kluba u Srpskoj i jesenjeg šampiona Prve republičke lige, organizovano je večeras s ciljem da se ovaj klub dodatno stabilizuje i ima sigurnu budućnost, te da se od naredne sezone takmiči i postiže uspjehe u Premijer ligi BiH.

Gosti “Crveno-plave večeri `Borca`” bili su srpske fudbalske legende, sadašnji i bivši igrači, te članovi stručnog štaba i rukovodstva Kluba, ali i čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije – predsjednik Slaviša Kokeza, potpredsjednik Marko Pantelić i sportski direktor Darko Kovačević, kao i druge poznate fudbalske i sportske ličnosti.

Manifestaciji, održanoj u banjalučkom restoranu “Agape” u organizaciji FK Borac, prisustvovala su, osim Dodika i Cvijanovićeve, mandatar za sastav nove vlade Srpske Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, te brojne zvanice iz javnog, političkog, sportskog, kulturnog, privrednog i društvenog života Srpske, Srbije i Banjaluke.

FK Borac osnovan je 1926. godine, a ove godine navršavaju se tri decenije od osvajanja jugoslovenskog Kupa maršala Tita.