Derventski Tekstilac prekinuo crnu seriju

[dropcap]DERVENTA[/dropcap] Poslije crne serije, u kojoj su od 12 mogućih osvojili tek jedan bod, fudbaleri Tekstilca konačno su se, na radost svojih navijača, “sastali” s pobjedom. Vrijednim pogotkom Igora Susakovića, u 37. minutu savladali su takođe prvoligaškog debitanta iz Vlasenice.

“Gosti su se predstavili kao žilav i dobro uigran rival, ali je naš trijumf potpuno zaslužen. Uostalom, složili su se sa takvom ocjenom i gosti napuštajući naš grad. Bili smo pod opterećenjem zbog značaja bodova, pa smo navijačima ostali dužni ljepšu predstavu. Ipak, bodovi su u ovom trenutku važniji od utiska”, rekao je kapiten Tekstilca Dejan Plisnić, koji je ove sedmice imao drugih obaveza, kao trener golmana mlade selekcije Republike Srpske.

Razmišljanja Dervenćana usmjerena su gostovanju na novogradskom stadionu “Mlakve”, a potom i okršaju protiv još jedne Slobode, one iz Mrkonjić Grada.

“Još ne znamo da li će se oporaviti Vladanko Komlenović i da li će se Asevedo Kruz do subote vratiti iz Dominikanske Republike, gdje je imao reprezentativne obaveze. Izvjestan je samo povratak u startnu postavu Nemanje Asanovića, koji je takođe izostao na utakmici protiv Vlasenice i čije odsustvo se takođe osjetilo u igri”, naglasio je Bojan Magazin, trener Dervenćana.