Brazilska štampa želi da Skolari ode

[dropcap]RIO DE ŽANEIRO[/dropcap] Brazilska štampa jednoglasna je danas u želji da selektor brazilske fudbalske reprezentacije Luis Felipe Skolari napusti to mjesto, poslije debakla na Mundijalu.

List “Estado de Sao Paulo” na naslovnoj strani konstatuje “Melanholično zbogom” i ocjenjuje kao “novo poniženje” poraz Brazila protiv Holandije od 3:0 u utakmici za treće mjesto, poslije najveće katastrofe u istoriji brazilskog fudbala od 7:1 u polufinalu protiv Njemačke.

List “Folja de Sao Paulo” jednom rječju u naslovu govori o brazilskom neuspjehu na Mundijalu – “Nokaut”, uz sliku Davida Luiza koji leži na travi sa rukama na glavi.

“Smatrani favoritima za osvajanje titule od strane selektora Skolarija, tim je na kraju završio takmičenje kao četvrti, što znači da selektor ne bi trebalo da ostane na kormilu”, konstatuje Folja.

Uprkos katastrofalnim rezultatima tima, Brazilska fudbalska konfederacija (CBF) tek treba da odluči da li će produžiti saradnju sa 65-ogodišnjim selektorom Skolarijem.

List “O Dia” nedvosmisleno smatra da bi Skolari morao da ode – “Felipao napolje”, kaže se u naslovu tog lista, a postavlja se pitanje stručnosti Skolarija, “umjesto koga su igrači sa klupe davali instrukcije timu na terenu”.

Sportski dnevnik “Lance” smara da bi ostavku trebalo da podnesu i predsjednik i potpredsjednik CBF Hose Marija Marin i Marko Polo de Nero.

“Napolje Marin, napolje Del Nero”, zaključuje kolumnista tog lista Luis Fernando Gomeš.