Borcu imperativ pobjeda protiv Slobode

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Nakon goleade protiv Rudar Prijedora u revanš meču osmine finala Kupa BiH, fudbaleri Borca nastavljaju s ispitima u BH Telecom Premijer ligi BiH i u okviru 12. kola dočekuju Slobodu iz Tuzle.

Banjalučani su u seriji od 6 utakmica bez poraza u elitnom rangu i s pozitivnom serijom žele da nastave i protiv povratnika u bh. elitu.

“Sloboda je nedavno promijenila trenera i već je vidljivo da igraju puno čvršće u odbrani i da teže primaju golove. Ipak, vjerujem da strpljivom igrom možemo doći do tri boda”, rekao je Vinko Marinović, trener Borca.

Stručni štab “crveno-plavih” u ovom meču neće moći da računa na povrijeđene Aleksandra Malbašića i Bojana Kremenovića, dok je pod znakom pitanja nastup Darka Đajića. U kombinaciji za meč su Nebojša Runić i Uglješa Radinović, koji su odradili kazne zbog crvenih kartona.

“U ovom susretu nam je pobjeda imperativ, jer želimo da nastavimo seriju dobrih rezultata, iako smo svjesni da to neće biti nimalo lako. Vjerujem da ćemo uz maksimalan angažman stići do cijelog plijena i tako nastaviti borbu za sam vrh tabele”, izjavio je Petar Ilić, napadač Banjalučana.

Derbi ekipa iz gornjeg dijela tabele igraće se na “Otoci”, gdje trećeplasirani Olimpik dočekuje lidera, Široki Brijeg. Izabranici Slavena Muse samo su jednom poraženi ove jeseni, a dodatni vjetar u jedra pružila im je nedavna eliminacija Željezničara iz Kupa BiH.

“Nećemo se previše obazirati na dosadašnji učinak. Ovo je nova utakmica, Olimpik je uvijek nezgodan rival i samo ozbiljnim pristupom možemo do povoljnog rezultata. Domaćini imaju dobar tim; potvrđuje to i njihov trenutni plasman, ali i kontinuitet”, kazao je Slaven Musa, trener Širokog Brijega.

U taboru “vukova” se nadaju da mogu prekinuti seriju lidera.

“Gledamo samo sebe, skoncentrisani smo na vlastitu igru. Vjerujem da smo pokazali kvalitet koji nam nakon derbija sa Širokim može donijeti i prvo mjesto na tabeli. U dobrom raspoloženju dočekujemo meč, trener je odmarao ključne igrače u Kupu protiv Čelika, a sve kako bismo što spremniji i jači dočekali lidera”, kategoričan je Sulejman Smajić, iskusni fudbaler Olimpika.

Parovi

Subota od 14.30:

  • Drina – Zvijeda
  • Velež – Vitez
  • Sarajevo – Radnik
  • Travnik – Zrinjski
  • Čelik – Slavija
  • Olimpik – Široki Brijeg

Nedjelja od 13.30:

  • Mladost V.O. – Željezničar
  • Nedjelja od 17: Borac – Sloboda