Borac računa na prve bodove u Travniku

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Nakon dva poraza na otvaranju sezone, fudbaleri Borca u subotu gostuju u Travniku, a ovaj meč bi mogao da bude biti ili ne biti za Vinka Marinovića, trenera “crveno-plavih”, kojem se već trese klupa.

“Nikome u klubu nije lako, ali moramo da gledamo naprijed. Protiv Travnika želimo da dođemo do bodova, koji će nam dosta značiti na psihološkom planu”, rekao je Marinović za Nezavisne novine.

On je istakao da je tokom sedmice dosta igrača imalo problema sa stomačnim virusom i da u ovom meču neće moći da računa na Aleksandara Malbašića, Jovana Kastratovića i Stefana Savića, dok se u tim nakon crvenog kartona vraća Aleksandar Subić.

Iako Uprava kluba pred stručni štab nije postavila imperativ osvajanja trofeja, sve su glasnije čaršijske priče da bi Marinović u slučaju neuspjeha mogao da dobije otkaz.

“Slažem se da sam jedini odgovoran za rezultate, a Uprava kluba odlučuje o svemu. U ovom prelaznom roku smo doveli 12 igrača, od kojih je većina igrala u rangu ispod našeg, a u isto vrijeme nas je napustilo dosta prvotimaca i treba nam vremena da složimo sve kockice”, jasan je Marinović.

Iako su odigrana već dva kola, meč s Travnikom biće prvi za Subića u novoj sezoni pošto je u posljednjem kolu prošle sezone, upravo protiv Travnika, dobio crveni karton. Tada je Borac poražen na Gradskom stadionu.

“Očekuje nas teška utakmica, ali mislim da smo spremni i da možemo do pobjede. Travnik nam je dužnik iz prošle sezone i želimo da im se revanširamo za poraz u Banjaluci”, kazao je Subić.

Travničani iz dva kola imaju jedan bod osvojen prošlog vikenda u gostima kod Zvijezde, dok su na otvaranju sezone kod kuće poraženi od Slobode.

“Nismo na željeni način otvorili sezonu i zato se dobar rezultat nameće kao imperativ. Svjesni smo da protiv Borca nikada nisu lagane utakmice. Oni su uvijek neugodan i opasan rival. Potcijeniti ih ne smijemo ni slučajno”, kazao je Bojan Burazor, veznjak “vezira”, koji će u ovom meču nastupiti oslabljeni neigranjem Nermina Varupu i Nihada Ribića.

Parovi

  • Subota, od 17: Mladost – Drina
  • Subota, od 17: Travnik – Borac
  • Subota, od 17: Čelik – Zvijezda
  • Subota, od 17: Olimpic – Sloboda
  • Subota, od 19: Zrinjski – Radnik
  • Subota, od 20.45: Sarajevo – Velež (BHT)
  • Nedjelja, od 17: Slavija – Željezničar (Moja TV)
  • Nedjelja, od 20: Široki Brijeg – Vitez

tabela