BiH protiv Lihtenštajna u Tuzli

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Prijateljska utakmica fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna igraće se u Tuzli 4. septembra u 17 sati.

To su danas, na sastanku u Tuzli, dogovorili generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Jasmin Baković i direktor Odjela za takmičenje Elmir Pilav s načelnikom Opštine Tuzla Jasminom Imamovićem, te direktorom JU Gradski stadion Tušanj Dževadom Šećerbegovićem i predsjednikom FK Sloboda Azmirom Husićem.

Susret će se igrati na stadionu “Tušanj” na kojem će se u narednom periodu izvršiti i određeno unapređenje infrastrukture, što je potvrdio i načelnik Imamović, a u sklopu “Projekta unapređenja infrastruktire na stadionima Premijer lige” u kojem zajedno učestvuju lokalne zajednice i Savez.

Do utakmice s Lihtenštajnom na “Tušnju” bi trebao da bude ugrađen automatski sistem za navodnjavanje i urađen servis terena, a u okviru samog projekta planirana je izgradnja malofudbalskog terena s vještačkom travom sa rasvjetom, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.