Begović: Kipar je dokaz da nema loših protivnika

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Očekuju nas dvije teške utakmice protiv Velsa i Belgije. Utakmica protiv Kipra nam je pokazala da nema loših protivnika, da svi znaju igrati fudbal, rekao je Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije BiH.

Begović je doputovao u Sarajevo na okupljanje reprezentacije BiH i pripreme za predstojeće kvalifikacione utakmice za Wvropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. Iskoristio je priliku da danas posjeti i Hemato-onkološko odjeljenje Pedijatrijske klinike “Jezero” u Sarajevu.

Izabranike Safeta Sušića, nakon poraza u prvom kvalifikacionom susretu protiv Kipra prošlog mjeseca, očekuju utakmice u gostima protiv Velsa (10. oktobra) i Belgije na ”Bilinom polju” u Zenici (13. oktobra).

Begović ističe da će svi bh. fudbaleri morati igrati na visokom nivou kako bi ekipa ostvarila pozitivan rezultat u ta dva meča.

“Moramo se dobro pripremiti za Vels protiv kojeg igramo u petak. Imaju jednog od najboljih igrača svijeta i biće veliki test za nas. Svi moramo odigrati najbolje što možemo da bi napravili dobar rezultat”, istakao je golman engleskog Stouka.

Dodao je da će povratak Emira Spahića u reprezentaciju BiH mnogo pomoći ekipi, ali da jednako vjeruje svim bh. igračima koji se nađu na terenu.

Najbolji bh. fudbaleri se danas okupljaju u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Zenici, gdje će se u narednih nekoliko dana pripremati za nastavak kvalifikacija.