Babić napustio klupu Vojvodine

[dropcap]NOVI SAD[/dropcap] Doskorašnji trener fudbalera Vojvodine Branko Babić napustio je danas klupu novosadskog kluba.

Babić je odlučio da dva kola prije kraja Superlige napusti klub zbog negativne energije koju su pojedini navijači uputili mladima igračima tokom finalne utakmice nacionalnog Kupa, kao i održavanje paralelne skupštine, koja nije prepoznala uspjehe ekipe i rukovodstva Vojvodine.

“Danima sam razmišljao o tome i jednostavno sam doneo odluku da više ne mogu. Ko me poznaje zna da sam čovek koji poštuje ono što je dogovoreno i znam da bi bilo u redu da ostanem u Vojvodini do kraja prolećnog dela prvenstva, ali jednostavno ne mogu da pređem preko ovoga što nam se desilo tokom i nakon utakmice s Jagodinom”, rekao je Babić za klupski sajt.

On je u Vojvodinu došao početkom godine na prijedlog predsjednika Zorana Pavlovića sa osnovnim ciljem da klub u proljećnom dijelu prvenstva afirmiše mlade igrače i pokuša da osvoji Kup.

“Mislim da smo na oba plana uspeli i bio sam siguran da smo i mi i svi navijači Vojvodine konačno zadovoljni. Zahvaljujem se na izuzetnoj saradnji svojim saradnicima i igračima, a rukovodstvu kluba, na čelu sa predsednikom Pavlovićem, želim puno uspeha u nastavku takmičenja i da ostvare što bolji uspeh u Evropi i sledećim sezonama”, poručio je Babić.

Vojvodina je prije skoro dvije nedelje osvojila Kup Srbije nakon što je u finalnoj utakmici u Beogradu savladala branioca trofeja, ekipu Jagodine, sa 2:0 (1:0).