Antić: Utakmica za decu obolelu od raka je najhumaniji zadatak svih nas

ASOVI igraju za bolesnu decu! Stadion Partizana će u utorak u 20 časova biti velika fudbalska pozornica humanosti na kojoj će dva tima nekadašnjih legendi da pokažu koliko veliko srce imaju i oni i publika. Cilj retko viđene akcije na našim prostorima je pomoć u izgradnji hematoonkološkog odeljenja dela Kliničkog centra u Nišu, u kojem se leče mališani oboleli od raka.Dvojica legendarnih srpskih trenera, Bora Milutinović i Radomir Antić, u ponedeljak su promovisali celu akciju i svoje timove koje će u utorak sa klupe da predvode u Humskoj 1. Za istim stolom sa trenerima pojavili su se i pokretač akcije Jovan Simić i golman ženskog FK Crvena zvezda Jovana Leposavić koja je i sama obolela od raka.

– Ovo je velika čast za sve nas koji ćemo učestvovati u akciji “Asovi za decu”. Nisam razmišljao nijednog trenutka kada sam dobio poziv od Jovana Simića. Svi smo u humanoj misiji, a pomoć našoj oboleloj deci je najhumaniji zadatak koji trenutno imamo u svojim životima. Srećan sam što ću biti deo ovog spektakla – rekao je Radomir Antić.

Bora Milutinović je prevalio hiljade kilometara i iz Meksika požurio u Beograd.

– Nema veće časti od pomoći deci. Imali smo svi velike fudbalske karijere, ali jedna ovakva akcija čini me zaista ponosnim. I ovo je jedan od načina da učinim nešto veliko i važno za decu u zemlji u kojoj sam rođen. Pozivam sve dobre ljude i navijače da dođu na stadion Partizana i pomognu da se skupe neophodna sredstva za lečenje dece u Nišu – kaže Milutinović.

Organizatori humanitarnog spektakla su Udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, Egzit festival i Fudbalski klub Partizan.

Ulaznice za utakmicu koštaju 300 i 500 dinara, a donacija je moguća i slanjem SMS-a na broj 1150.

NA TERENU STANKOVIĆ, MIJATOVIĆ…

TIM Radomira Antića nastupiće u sledećem sastavu: golmani Bajković, Brkić, Pantić, odbrana Špira Grujić, Lazetić, Dmitrović, Petrić, Marković, Đorđević, Stepanov, Sabo, sredina: Ljubojević, Janković, Koroman, Kovačević, Kačar, Lerinc, Milunović, napad: Lazović, Žigić, Jovanović, Ognjenović, Puača. Kapiten tima je Dejan Stanković, a bonus-igrači su Jovana Lepojević i TV voditelj Zoran Kesić.

Za ekipu Bore Milutinovića igraće golmani: Radić, Kralj, Živković, odbrana: Ćirković, Račić, Poledica, Dunđerski, Saveljić, Stojanović, sredina: Smiljanić, Bogdanović, Čakar, Tešović, Jovan Stanković, Mladenović, Stevanović, Brnović, Miodrag Pantelić, Pavlovski, napad: Purović, Delibašić, Kežman, Glušević, Drakulić. Kapiten je Predrag Mijatović, a bonus-igrači su glumac Lazar Ristovski, Dejan Ćirjanković i Jovan Simić.