Adriano završio u bolnici

Brazilski mediji javljaju da je Adriano, bivši fudbaler italijanskih klubova Intera, Rome, Fiorentine i Parme hospitalizovan u privatnoj bolnici.

Razlog za njegovu hospitalizaciju nije zvanično objašnjen iz bolnice, ali mediji navode da je posjekao ruku i da mu se rana inficirala.

Adriano se nalazi u privatnoj bolnici Barra de Tihuka u zapadnom dijelu Rio de Žaneira.

Nekada sjajni brazilski napadač nedavno je sa majkom bio u posjeti Italiji. Tom prilikom Inter mu je predao posebno izrađen dres njemu u čast.

“Veoma sam sretan što sam se vratio u klub koji me napravio igračem. Sjećam se ljudi, navijača koji su me uvijek podržavali u Italiji i smatram da je ovo moj drugi dom. Dirnut sam divnom dobrodošlicom i hvala svima”, kazao je tada Adriano.

Punog imena Adriano Leite Ribeiro dobio je nadimak “Imperator” kada je stigao 2001. godine u Interovu omladinsku školu, te mu se predviđala blistava karijera. Međutim, nikada nije u potpunosti uspio da materijalizuje svoj talenat i iskoristi potencijal.

Nakon smrti oca zapao je u depresiju, a tugu je pokušavao da utoli u alkoholu. Čak se znalo događati da na jutarnji trening dođe pijan. Adriano je pokušavao da se vrati ozbiljnom fudbalu igrajući za Flamengo, Romu, Korintijans, Atletiko Paranaense i Majami Junajted, ali se sve završavalo nakon nekoliko nastupa.

U dresu reprezentacije Brazila 36-godišnji Adriano odigrao je 48 utakmica i postigao 27 golova.

(Agencija)