Novi Grad ugostio 60 mladih atletičara

[dropcap]NOVI GRAD[/dropcap] Prvi atletski miting održan danas u Novom Gradu okupio je 60 takmičara iz četiri kluba uzrasta od 2001. do 2008.

Otvarajući manifestaciju, načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Borivoje Japundža učesnicima je poželio dobar uspjeh na takmičenju.

“Izuzetno nam je drago što se nakon dugog perioda kraljica sportova polako vraća u Novi Grad”, rekao je Japundža.

Predsjednik Atletskog kluba “Sloboda” iz Novog Grada Dalibor Nedimović izjavio je da je atletski miting organizovan u skromnim uslovima, ali da je on zadovoljan.

“Ovo je značajan dan za Atletski klub ‘Sloboda’, jer smo domaćini prvi put organizovanog atletskog mitinga u Novom Gradu”, dodao je Nedimović.

Takmičenja su održana u 4 discipline – bacanje kugle, vorteks, skok u dalj i trčanje.

Pioniri su bacali kuglu od 3 kilograma, cicibani 2 kilograma, a u disciplini vorteks takmičili su se mlađi pioniri i cicibani.

U skoku u dalj takmičari su nastupili u konkurenciji škola atletike 2006-2008. godište, cicibani 2003-2004. i mlađi pioniri.

U disiplini trčanje na 50 metara nastupili su takmičari škole atletike, 60 metara cicibani i mlađe pionirke i 300 metara cicibani i mlađi pioniri.

Najuspješnija tri takmičara u svim kategorijama dobili su diplome i medalje.

Na atletskom mitingu su nastupili članovi atletskih klubova iz Banjaluke, Kozarske Dubice i Novog Grada, te Škole atletike “Lusija Kimani” iz Prijedora.