Uspjeh povlači veliki uspon: Krunićeva poslije US opena među 100 najboljih na WTA listi!

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Ni sama Aleksandra Krunić nije vjerovala u uspjeh koji je stigao na US openu, jer je savladala šampionku Vimbldona Petru Kvitovu, plasirala se u osminu finala i ušla među 100 najboljih teniserki na WTA turu.

Krunićeva je napravila nevjerovatan niz na američkom Gren slemu pošto je prošla tri kruga kvalifikacija, a onda je nastavila da čisti u glavnom žrijebu sve pred sobom, tako do Kvitove koja je bila u čudu nakon poraza 6:4, 6:4 od srpske teniserke, piše Blic.

Veliki uspjeh na US openu Aleksandri će donijeti i veliki uspon na WTA listi pošto je na turnir došla kao 143. na svijetu sa 409 bodova. Sa novih, zagarantovanih 240 bodova, ukupno 649 bodova, Srpkinja će biti na diobi 90. pozicije.

Očekivanja nisu bila velika, ali je ona dokazala da je nova junakinja našeg tenisa, tako da je “legalno” vjerovati, nakon trijumfa nad Kvitovom, da ni narednoj protivnici Krunićeve Viktoriji Azarenki neće biti lako.

Kalkulacije kažu da bi u slučaju pobjede nad Bjeloruskinjom, ne samo ulila strah svima na WTA turu, već bi i došla do 65. mjesta na svijetu! Ostavićemo to kada se bude odigrao duel, a sada možemo konstatovati da Srbija ima tri teniserke među 100 najboljih pošto su u društvu odabranih Ana Ivanović, Jelena Janković i Bojana Jovanovski.