Treća sreća bh. tenisera

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Dejvis kup reprezentacija BiH će od 12. do 14. septembra u Sarajevu po treći put igrati za plasman u najviši razred Evro-afričke zone.

Rival je selekcija Litvanija protiv koje u dvorani “Ramiz Salčin”na Mojmilu izabranici selektora Amera Delića vide šasnu za istorijski podvig.

“Treći put igramo u zadnjem kolu za ulazak u Prvu grupu, ali prvi put smo domaćini jednog takvog meča. To vidimo kao našu veliku šansu. Biće teško ostvariti željeni rezultat, igramo protiv jako iskusnih igrača, ali i mi imamo odličan tim. Svakako se nadam da neće izostati ni podrška sa tribina, jer nam je pomoć navijača potrebna”, najavio je Delić za Nezavisne novine.

Žrijeb rasporeda mečeva 3. kola Druge grupe Evro-afričke zone biće obavljen u četvrtak. Bez obzira ko prvi izađe na teren, iz bh. tabora poručuju da su svi jednako spremni i motivisani da na pravi način odgovore zadatku.

“Svi igrači s nestrpljenjem očekuju početak. Polako se privikavamo na podlogu i bez obzira ko bude prvi igrao biće potpuno spreman”, kazao je Delić.

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur vjeruje u pobjedu.

“Željni smo igre i siguran sam da ćemo, bez obzira na raspored, pokazati ono najbolje. Svjesni smo izazova koji je pred nama i daćemo sve da ne razočaramo. Ovo je prilika koju ne bi trebali propustiti”, smatra on.

Dejvis kup reprezentaciju čine još Tomislav Brkić, Nerman Fatić, te Mirza Bašić, koji poznaje Litvance.

“Igrao sam protiv njihova dva igrača i mogu reći da su kvalitetni. Izdvojio bih njihovog prvog tenisera Berankisa. Pitanje pobjednika biće otvoreno, ali se nadam da imamo snage i znanja za set više”, naveo je on.