Serena brzo i lako do polufinala

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Američka teniserka Serena Vilijams savladala je Flaviju Penetu sa 6:3, 6:2 za 63 minuta u četvrtfinalu US opena.

Za plasman u svoje osmo finale u Njujorku mlađa Vilijamsova boriće se sa Ruskinjom Jekaterinom Makarovom, koja je u dva seta dobila Viktoriju Azarenku, piše B92.

Do sada su Serena i Makarova igrale četiri puta – jedinu pobjedu Ruskinja je ostvarila 2012. na Australijan openu, ali je Amerikanka je dobila preostala tri okršaja, uključujući i jedini ove godine u Dubaiju.

Serena, koja u dosadašnjem toku turnira nije izgubila ni set, loše je počela meč. Tačnije, Peneta je igrala agresivno i uhvatila je Amerikanku nespremnu, pa je povela sa 3:0, uz dva brejka viška.

Međutim, Vilijamsova se brzo vratila u igru, skoro bez problema osvojila je pet uzastopnih gemova, a pri rezultatu 5:3 spasla je dvije vezane brejk lopte i povela u setovima.

Dobrim servisima Italijanka, koja je prošle sezone igrala u polufinalu, držala se u igri preciznim servisima, ali Serena je imala svoj dan – brzo je napravila brejk i do kraja lako došla do još jedne pobjede na putu ka trećoj uzastopnoj kruni na Flašing Medouzu.

U drugom polufinalu na US openu sastaju se Karolina Voznijacki iz Danske i Kineskinja Šuai Peng.