Planeta gledala u Banjaluku

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Teniski mečevi s ATP čelendžera “Banjaluka 2014” gledani su u više od 100 zemalja zahvaljući prenosu putem interneta.

Live streaming s centralnog terena Teniskog kluba Mladost obezbijedili su kompanija “M:tel” i Teniski savez RS, a slika iz parka “Mladen Stojanović” proteklih dana otišla je u El Salvador, Čile, Australiju, Ujedinjene Arapske Emirate, Portugal, Maleziju, Ekvador, Indiju, Španiju, Njemačku, SAD, Srbiju, Hrvatsku, pišu Nezavisne novine.

“Kompanija ‘M:tel’ je po tradiciji bila sponzor najvećeg teniskog takmičenja u Banjaluci, a za sve koji nisu bili u prilici da prate mečeve uživo obezbijedila je, zahvaljujući kvalitetnim tehničkim rješenjima, živi prenos putem interneta na sajtovima www.banjaluka-challenger.com i www.tenisrs.org. Dinamični mečevi, zvučna teniska imena, pobjednički setovi, promotivno fotografisanje uz Huawei Ascend P7 i druženje s Viktorom Troickim i sjajna atmosfera obilježili su turnir. Organizatori su dobili samo pohvale, a naša je želja da tako bude i na narednom turniru 2015. godine”, istakli su iz “M:tela”.

Pohvale su svakodnevno stizale do Milana Radakovića, direktora turnira, koji je istakao da je zadovoljan nakon 13. banjalučkog čelendžera.

“Prezadovoljni smo, a kako i ne bismo bili kada smo u polufinalu imali prva tri nosioca i Troickog. To je odlično i to mišljenje dijeli i supervizor Stefan Kretoa. Rijetko se desi da najbolje rangirani igrači dođu u završnicu. Viktor je napravio odličan posao. Zahvaljujući tituli i osvajanju 100 ATP bodova napredovao je na ATP rang-listi sa 238. mjesta na 170, a zbog toga je i došao u Banjaluku”, rekao je Radaković.

Zahvaljujući čelendžeru, Banjaluka se nalazi na teniskoj mapi svijeta, a Radaković vjeruje da će tako biti i narednih godina.

“Planovi su da zadržimo ovaj nivo turnira, jer je naš čelendžer jedan od najjačih turnira u regionu. Ima malo turnira koji traju ovoliko godina. Nadam se da će nas prijatelji podržavati i dalje i da ćemo uspjeti da organizujemo turnir i 2015. godine”, rekao je on.

On je istakao da turnir ne bi bilo moguće organizovati bez pokrovitelja i sponzora. I ove godine pokrovitelji su bili Milorad Dodik, predsjednik RS, Ministarsvo za porodicu, omladinu i sport Vlade RS i grad Banjaluka.

Dosadašnji pobjednici

2002. – Tomas Berend i Verner Ešauer (finale nije igrano zbog kiše)

2003. – Mario Radić

2004. – Juri Šukin

2005. – Vasilis Mazarakis

2006. – Marko Mirneg

2007. – Konstantinos Ekonomidis

2008. – Ilija Bozoljac

2009. – Danijel Himeno Traver

2010. – Marsel Ilhan

2011. – Blaž Kavčić

2012. – Viktor Hanesku

2013. – Aljaž Bedene

2'014. – Viktor Troicki