Nadal: Lajović dobar u prvom setu

[dropcap]PARIZ[/dropcap] Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal bio je zadovoljan načinom na koji je obezbijedio plasman u četvrtfinale Rolan Garosa.

Nadal je u 4. kolu bio ubjedljiv protiv Dušana Lajovića – 6:1, 6:2, 6:1, piše B92.

Španac je istakao da je Lajović takođe bio odličan u prvom setu, pa je zbog toga još zadovoljniji.

„Ovo je bio pozitivan meč za mene. Mislim da sam odigrao odličan prvi set. Po mom mišljenju on nije odigrao loše prvi set. I on je igrao dobro u tom periodu. Ja sam igrao bez grešaka, kontrolisao sam bekhendom ali i forhendom dešavanja sa osnovne linije. Srećan sam kako sam ispratio. Nikada u teoriji ne znate da li je bolje lako pobediti ili imati ozbiljan test. Ali u teoriji, bolje je pobeđivati ovako nego igrati duže mečeve. Srećan sam što sam u četvrtfinalu, to je za mene pozitivan rezultat.“

Sljedeći protivnik ti je David Ferer. Prošli put si izgubio od njega.

„Kada god izgubite poslednji duel od nekoga, to ima uticaj. Ili možda i ne utiče. Ne znam, reći ću vam posle duela sa Fererom. Meni je najvažnije da sam u četvrtfinalu. Mislim da sam malo bolji nego u periodu kada sam igrao Monte Karlo, ali i on igra sjajno. Igra tri nedelje uzastopno na visokom nivpu. U Madridu je igrao sjajno, u Rimu je igrao sjajno i ovde igra sjajno. Ulazi u ovaj duel sa samopouzdanjem. Biće teško. Znam kako da igram protiv njega. Pokušaću“, rekao je Nadal.