Federer o penziji

Švajcarski teniser Rodžer Federer (36) je nakon nedavnog neočekivanog poraza od 175. tenisera svijeta Tanasija Kokinakisa u Majamiju odučio uzeti dužu stanku.

Federer preskače cijelu zemljanu sezonu i vratiće se tek uoči Vimbldona, a sljedeća sezona mogla bi mu biti ujedno i posljednja u bogatoj karijeri.

Švajcarac nikad nije osvojio olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji, a to ga previše i ne brine, a u razgovoru za njemački teniski časopis “Magazin” govorio je i kako bi želio da mu izgleda penzija.

“Ne želim razmišljati o tome šta će biti za dvije i po godine. Ne opterećujem se Olimpijskim igrama u Tokiju, kao što sam onim u Londonu i Riju. Dva puta sam nosio zastavu, napravio puno velikih stvari na Olimpijskim igrama. Volio bih obići neka mjesta u Aziji, Australiji, Južnoj Africi, možda i Južnoj Americi. Ima toliko dobrih odredišta. I volio bih obići Evropu autobusom ili automobilom, najradije s djecom, iako moraju ići u školu. Ne opterećujem se, već sam ostvario snove. Volim putovati, ali zaista se veselim prilici da budem na jednom mjestu, u Švajcarskoj, barem šest sedmica da se mogu malo opustiti”, izjavio je Federer.

(Klix.ba)