Federer lako sa još jednim serverom

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u treće kolo US opena laganom pobjedom nad Australijancem Semjuelom Grotom.

Federer je slavio sa 6:4, 6:4, 6:4 poslije jednog časa i 48 minuta, i još jednom pokazao koliko mu leže dobri serveri, piše B92.

Treći igrač na ATP listi u narednoj rundi igraće protiv Marsela Granoljersa, koji je poslije pet setova izbacio Hrvata Iva Karlovića. To će biti 15. put uzastopno da Federer igra u trećem kolu posljednjeg Gren slema sezone.

Grot, koji zauzima 104. poziciju na svijetu poznat je po tome što drži rekord u brzini servisa, ali taj faktor nije pravio nikakvu razliku večeras, pošto je Rodžer napravio ukupno pet brejkova iz 11 prilika.

Meč je počeo sigurnim servisima dvojice tenisera, a Federer je odlučujuči brejk napravio u presudnom sedmom gemu i poveo sa 1-0.

Već na startu drugog dijela igre imao je brejk viška, kada se Australijanac probudio, uzvratio ribrejkom i izborio egal u finišu. Ipak, Rodžer ponovo pred kraj seta oduzima servis i dolazi do 2-0.

Posljednji pokušaj Grota desio se u trećem setu, kada je čak imao brejk prednosti i vođstvo od 4:2. Tada je uslijedila Federerova serija od četiri uzastopna gema i trijumf poslije sat i 48 minuta igre.

Švajcarac je tokom čitavog susreta kontrolisao igru, a viđeno je nekoliko nevjerovatnih poena. Federer je prosto izluđivao protivnika fenomenalnim riternima i lobovima koji su uvijek završavali u terenu.

Na kraju, čak je imao i više as udaraca od Sema – 9:8.

Grot je meč završio sa jednim vinerom više (37:36), ali je napravio i devet neiznuđenih grešaka više (30:21).

“Bilo je prilika, srećan sam kako sam igrao, pogotovo na riternu. Možda sam ja mogao malo bolje da serviram. Znao sam da će biti agresivan i da će biti dosta neobičnih poena i izlazaka na mrežu. Uvijek je nevjerovatan izazov igrati protiv takvog igrača, jer Grot ima nevjerovatan servis. Ja uvijek želim da igram sa njima, da ostanem u meču i ne budem frustriran što tako serviraju”, rekao je Federer neposredno poslije meča.