Đoković: Sve je prošlo onako kako sam želeo, ali nije bilo lepo za gledanje

[dropcap]PARIZ[/dropcap] Srpski teniser Novak Đoković rekao je da još ne igra na maksimalnom nivou na Rolan Garosu, ali da zadovoljan jer je lako eliminisao Žeremija Šardija u drugom kolu.

“Trudio sam da budem koncentrisan na svoju igru, nisam obraćao pažnju previše na protivnika, ali očekivao sam veći otpor. Servis mi nije išao baš najbolje, ali još je prilično rano, tako da je normalno da se prilagođavaju određeni segmenti u igri i da ne funkcioniše sve na maksimalnom nivou”, rekao je Đoković, a prenosi Blic.

Novak je u drugom kolu drugog grend slema u sezoni pobijedio Šardija sa 6:1, 6:4, 6:2.

“Meč je protekao onako kako sam želeo, u moju korist od početka do kraja. Kontrolisao sam igru, razmenu sa osnovne linije. Nije bilo lepo za gledanje, dosta neiznuđenih grešaka. Bilo mi je bitno da budem čvrst i da mu ne dam priliku da se vrati”, naveo je najbolji srpski teniser.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv Hrvata Marina Čilića.

“Čilić izuzetno dobro igra. Mislim da iako je jako visok to u prošlosti nije koristio za servis, sada je to počeo da radi. Ako mu ide servis i forhend, može da bude izuzetno opasan na bilo kojoj podlozi. Nema šta da izgubi i biće vrlo agresivan”, istakao je Đoković.