Đoković: Prioriteti se menjaju

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Novak Đoković je fokusiran da osvoji posljednji Gren slem u sezoni US open, te godinu završi na prvom mjestu, ali tenis mu više nije prioritet.

Srpski teniser se nedavno oženio, a za nekoliko mjeseci će postati i otac, što će sigurno da mu promijeni život iz korijena.

“Nema sumnje da će mi se život promeniti. Prioriteti se manjaju. Moji prioriteti, porodica, žena, buduće dete. Tenis definitivno više nije broj 1”, rekao je Đoković, a prenosi B92.

Mnogi teniseri su nastavili uspješnu karijeru i nakon što su zasnovali porodicu, Rodžer Federer ima četvoro dece, ali je i dalje u vrhu ATP liste.

“Mnogo razgovaram sa ljudima iz mog okruženja koji imaju decu. Moj trener ima decu, u sličnoj je situaciji kao ja, znam kako izlaze na kraj s tim. Znam da je uticalo na njihovu karijeru, razmišljanje, život generalno. Ne sumnjam da će iz svega izaći samo pozitivna i srećna osećanja, uživaću u očinstvu, i pokušati da iz toga izvučem maksimum pozitivne energije i prenesem je na teren”, istakao je Novak.

US open počinje u ponedeljak, a Đoković će na startu turnira igrati sa Argentincem Dijegom Švarcmanom poslije ponoći.