Đoković: Nišikori igra tenis karijere

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Prvi teniser svijeta Novak Đoković u subotu igra za plasman u finale US opena, a rival će mu biti Kei Nišikori, koji igra prvo gren slem polufinale u karijeri.

Nole, šampion US opena iz 2011, osmi put u nizu je među četiri najbolja tenisera u Njujorku. Sa Nišikorijem je igrao dva puta. Slavio je na Rolan Garosu 2010, a Japanac 2011. u Bazelu. Treći meč, koji je trebalo da igraju ove godine u Majamiju, Nišikori je predao bez borbe.

“Kei je promenio nekoliko stvari otkad radi sa Majklom Čengom. Servira efektno, verovatno je jedan od najbržih na ATP turu, ima odličan bekhend, odličan forhend… Mislim da u poslednjih godinu dana igra tenis karijere. Pobedio je Stanislasa Vavrinku, koji igra sjajno, i to posle meča sa Milošem Raonićem, koji je završio u pola tri ujutru. Dobiti dva uzastopna meča u pet setova je impresivno. Svaka mu čast”, izjavio je Đoković, a preneo B92.

Na pitanje da li je iznenađen što igra odlično poslije kikseva u Torontu i Sinsinatiju, Đoković je odgovorio: “Cilj je bio da igram najbolje na US openu i verovao sam da će tako biti. Drago mi je što sam u polufinalu jer sam imao težak žreb. Kako turnir odmiče pokušavam da skupim što više samopouzdanja, a pobeda nad Endijem Marejem svakako daje samopouzdanje. Nadam se da ću to iskoristiti u sledećem meču.”

Srbin je izjavio da je Nišikori imao dosta problema sa povredama, ali da sada djeluje fizički spremno, a osvrnuo se i na činjenicu da obojica igraju u UNIQLO opemi.

“U kompaniji UNIQLO će biti srećni da nas vide kako igramo jedan sa drugim. Bolji će pobediti”, rekao je Nole.