Blaž Rola u četvrtfinalu

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Slovenački teniser Blaž Rola (prvi nosilac) izborio je nastup u četvrtfinalu ATP čelendžera “Banjaluka 2014”, čiji je treći dan poremetila kiša.

On je u drugom kolu pobijedio Španca Rubera Ramireza Idalga sa 7:6 (4), 6:3 i u narednoj rundi takmičenja igraće sa boljim iz meča Kimer Kopejans (Belgija) – Miljan Zekić (Srbija, WC).

Susret između Srbina Viktora Troickog i Belgijanca Artura de Grefa prekinut je pri rezultatu 2:0, 15:40 za Troickog, a Nijemac Nils Langer je u trenutku prekida meča sa prošlogodišnjim šampionom Aljažom Bedeneom iz Slovenije (4) vodio sa 6:3, 1:1.

U konkurenciji parova Holanđanin Romano Francen i Britanac Deren Volš su u četvrtfinalu pobijedili Ivana Bjelicu i Luku Sučevića iz Srbije sa 6:3, 7:6 (1).

“Preostala tri singl meča koja su bila na programu u srijedu odgođena su za četvrtak, a u zavisnosti od vremena supervizor Stefan Kretoa će napraviti raspored igranja mečeva četvrtog dana turnira”, rekla je Lana Popović, jedan od organizatora banjalučkog čelendžera, za Nezavisne novine.

U kasnim poslijepodnevim časovima dubl mečevi su igrani u hali TK Elit.

Turnir 13. godinu organizuje TK Mladost, a nagradni fond je 64.000 evra (+hospitaliti).

Rezultate možete da pratite OVDJE.