Američka klinka s pozivnicom šokirala osvajačicu Vimbldona

Amanda Anisimova, 16-godišnja Amerikanka porijeklom iz Rusije, odlučna je u postavljanju svoga imena na tenisku kartu svijeta. Njene razorne udarce ovaj put zapamtila je Petra Kvitova.

Organizatori jakog WTA turnira u Indian Wellsu nisu pogriješili kada su pozivnicu za glavni turnir dali mladoj Amandi Anisimovoj (16). Domaća teniserka praktično se prošetala do osmine finala, iznenadivši Pauline Parmentier i Anastasiju Pavljučenkovu, a u trećem kolu istu sudbinu doživjela je i dvostruka osvajačica Vimbldona, Petra Kvitova.

U tek petom susretu otkada je postala profesionalka, Anisimova je snažnim udarcima s forehanda i backhanda nadjačala Čehinju sličnog stila igre, što je poseban podvig.

– Još uvijek sam u šoku. Ona je najbolja teniserka s kojom sam igrala i to na najvećem terenu dosad. Teško je bilo smiriti živce, no uživala sam i igrala svoju najbolji igru. Bio je to dobar dan – rekla je pobjednica na konferenciji za novinare.

Anisimova je pažnju na sebe skrenula i prošle godine na juniorskom US Openu, kada je “promarširala” do titule, pritom ne izgubivši niti set.

– U pripremnom periodu sam puno radila na tome da ne pokazujem emocije, fokus je samo na borbi. U protekle dvije nedjelje to mi je dobro uspjelo. Prije ovog turnira u Indian Wellsu je nastupala na Challengeru, gdje je iz kvalifikacija stigla do polufinala, u kojem je izgubila od Sare Erani. U osmini finala igraće protiv još jedne češke “udaračice”, Karoline Pliškove.

(24.sata)