Zlatni Jirušek i Lektionova

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Čeh Libor Jirušek i Ruskinja Elena Lektionova prvi su takmičari koji su osvojili zlatne medalje na Svjetskom padobranskom prvenstvu u disciplini figurativni skokovi.

Jirušek je imao rezultat 31,80, dok je kao drugi završio Nijemac Mark Fluger (32,40), a do bronze je došao još jedan Čeh – Jirži Gečnuk (33,98).

Ruskinje su dominirale u konkurenciji dama. Pored Lektionove, koja je odbranila titulu sa 36,72 poena, do medalja su došle Ljubov Ekšikejeva (38,83) i Olga Lepezina (39,30).

Francuska reprezentacija i dalje dominira u sve tri discipline kanopi formacije. Nakon pet skokova u disciplini 4-way sequential imaju dva poena prednosti u odnosu na Sjedinjene Američke Države, koje imaju 53 boda. Daleko na trećem mjestu je Rusija sa 40 bodova.

Što se tiče skokova u 4-way rotation, Francuzi imaju 88 bodova, ponovo dva više, ali ovog puta od Rusije, dok su treći Bjelorusi sa 75.

U disciplini 2-way sequential druga postava Francuske ima osjetniju prednost u odnosu na konkurente. U šest serija skokova skupili su 118 bodova, pet više od Australije i šest od Sjedinjenih Američkih Država.