Trka kroz Srbiju se održava uprkos poplavama

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju, 54. po redu, biće održana ove godine uprkos štetama na putevima uzrokovanim poplavama, odlučeno je danas na sjednici organizacionog odbora.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić predsjedavao je sjednicom na kojoj su usvojene odluke o skraćivanju trase ovogodišnje manifestacije na 425 kilometara, kao i skraćivanju njenog trajanja sa nedjelju na 3 dana.

Udovičić je istakao važnost održavanja ovog takmičenja za Srbiju i naglasio da, uprkos problemima zbog poplava, tradicija ne smije biti prekinuta.

On je naglasio da je država obezbijedila uslove kako bi se najstarija trka na Balkanu i ove godine održala.

“Odustajanje od ove manifestacije značilo bi poraz za naš sport. Kontinuitet održavanja Trke kroz Srbiju je jako bitan, ali moramo se truditi da kvalitativno, usled novonastale situacije, trka ne pretrpi značajne izmene”, ocijenio je Udovičić.

Direktor trke Ljubomir Živanović rekao je da je trasa trke morala da se skrati zbog trenutnih uslova u saobraćaju.

“Najvažnije je da se trka održi u bezbednim uslovima kako bi se svetu poslala poruka da se život u našoj zemlji, nakon prirodne katastrofe, ponovo vraća u normalan tok”, naglasio je Živanović, a prenose agencije.

Međunarodna Trka kroz Srbiju 2014 biće održana od 19. do 21. juna, a svečano otvaranje zakazano je u Požarevcu.