SNSD popuje sportistima, sad bi se igrali redizajniranja

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Milorad Karalić, predsjednik Savjeta za sport Gradskog odbora SNSD-a, rekao je da je finansijska situacija u banjalučkom sportu teška, te da je potrebno da klubovi kontrolišu rad u skladu sa zakonima i koriste onoliko sredstava koliko im je na raspolaganju.

Karalić je rekao da ima dosta problema i da je situacija teška i kada je riječ o sportskoj infrastrukturi, te da Savjet za sport Gradskog odbora SNSD-a želi da pokrene “jedan veliki točak” u ovoj oblasti.

“Jedan od prioriteta biće da se raščiste dugovi klubova, da bi sportisti i klubovi mogli normalno da rade”, naglasio je Karalić na konferenciji za novinare.

On je napomenuo da sportske organizacije i klubovi, kao i oni koji su zaduženi za vođenje klubova, moraju poštivati zakon.

Karalić je rekao da je period od šesdesetih godina prošlog vijeka do devedesetih bio “zlatni period” kada su postignuti veliki rezultati, te da sportisti iz Banjaluke u tom periodu od 7 olimpijada nisu bili samo na jednoj, i to u Tokiju 1964.

On je podsjetio da su prvu zlatnu medalju u Banjaluku 1960. iz Rima donijeli fudbaleri.

“Od ratnih godina, od 1991, imali smo stagnaciju u svim sportovima”, ocijenio je Karalić.

On je naveo da je u prijeratnom periodu na području Banjaluke radilo 110 klubova, a sada više od 240.

Slobodan Simović, potpredsjednik Savjeta za sport Gradskog odbora SNSD-a, rekao je da je sport duboko ukorijenjen u svijest građana Banjaluke, te da je cilj Savjeta redizajniranje organizacione strukture sporta grada.

Simović je naglasio da je ključni cilj ulaganje u mlade sportiste, razvoj sistema osnovnoškolskog, srednjoškolskog i studentskog sporta, kao i ulaganje u infrastrukturu.