Predsjednik MOK-a: Šaljite selfije

[dropcap]NANDŽING[/dropcap]  Ljetnje olimpijske igre mladih svečano su otvorene u subotu u Nandžingu, a one će trajati do 27. avgusta.

Ceremoniju otvaranja obilježio je poziv predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha upućen sportistima i gledaocima da objave takozvane ‘selfi’ fotografije na društvenim mrežama.

“Dragi mladi sportisti, ovo su vaše igre. Ovo je vaš trenutak. Dakle, mladi sportisti, molim vas da mi se pridružite i da oborimo rekord po broju napravljenih ‘selfi’ fotografija”, rekao je Bah, a prenosi B92.

Poslije tih riječi, Tomasu Bahu se na bini pridružilo petoro mladih sportista: Lilija Mamar iz Maroka, Jahel Hajd sa Jamajke, Dilikiati Dilana iz Kine, naša Ivana Jorović i Gabrijele Famausili sa Novog Zelanda koji su sa njim napravili ‘YOG selfi’.

“Slanjem ovog ‘selfija’ šaljete snažnu poruku cijelom svetu. Vi pokazujete svoju strast prema sportu i posvećenost fer-pleju. Pokazujete da je olimpijski sport više od konkurencije. On se zasniva na dijeljenju, učenju i druženju sa sportistima širom svijeta”, dodao je predsjednik MOK-a.

Ceremonija je istakla bogatu istoriju Nandžinga i Kine i njihove znamenitosti, a otvaranju su prisustvovali i predsjednik Narodne Republike Kine Ksi Đinping, generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-Mun i počasni predsjednik MOK Žak Rog.