Portugalac od 180 miliona evra

[dropcap]MADRID[/dropcap] Ukoliko žele da vrate Kristijana Ronalda, fudbalera Real Madrida, čelnici Mančester junajteda će morati da izdvoje astrnomskih 180 miliona evra, prenose mediji na Ostrvu.

Prema njihovim navodima, “crveni đavoli” su trenutno jedini spremni da izdvoje toliku sumu novca, dok su iz trke ispali bogati Mančester Siti, Čelsi i Pari Sen Žermen. Junajted je jedan od najbogatijih klubova svijeta i reprezentativca Portugala bi mogli sebi da priušte, posebno nakon potpisivanja novog ugovora sa proizvođačem sportske opreme “Adidas”, koji stupa na snagu u ljeto 2015.

Junajted preživljava trenutno teške trenutke. Uprkos odlasku Dejvida Mojesa i dolasku Luja van Gala na mjesto menadžera i dovođenju velikih zvijezda poput Radamela Falkaa i Anhela di Marije, ne da im ne cvjetaju ruže, nego im kola idu nizbrdo. Poslije pet kola imaju svega pet osvojenih bodova i nalaze se u donjem dijelu tabele.

Navijači su očajni i to ne kriju, a posljednjih nedjelja sve su glasnije priče da bi na “Old Traford” trebalo vratiti Ronalda, koji je upravo iz Junajteda otišao u Real. Navijači ga vide kao jedinog igrača koji bi Junajted mogao da vrati u borbu za trofeje. Kada je 2009. Florentino Perez, predsjednik “kraljevskog kluba”, doveo Ronalda za 94 miliona evra, svi su se danima čudili što je izdvojio toliki novac. Ali, on je gledao mnogo unaprijed i znao je da Portugalac toliko vrijedi.

Ronaldo je, navodno, javno pokazao nezadovoljstvo ovog ljeta zbog prodaje Anhela di Marije i Ćabija Alonsa, nakon čega su i krenule spekulacije o njegovom povratku u Englesku. Ali, ukoliko “crvene đavoli” žele da ga vrate, moraće da izdvoje duplo više nego što su zaradili prije pet godina. Real je rekao da Portugalac, koji sa klubom ima potpisan ugovor do ljeta 2018. godine, može da ide ali za sumu od 180 miliona evra.

Ronaldo je često ponavljao da je najljepše godine u karijeri proveo u engleskom timu, gdje je odigrao 229 utakmica i postigao 118 golova. On je dres engleskog kluba nosio od 2003. do 2009. godine i za to vrijeme osvojio tri titule Premijer lige, Ligu šampiona, FA kup, dva Liga kupa, Komjuniti šild i Svjetsko klupsko prvenstvo, nakon čega je prešao u Real.