Počeo treći Futsal kamp “Sokolac 2014.”

[dropcap]SOKOLAC[/dropcap] Na Sokocu je počeo treći Futsal kamp “Sokolac 2014”, koji je na jednom mjestu okupio više od 70 polaznika starosne dobi od 9 do 19 godina, te istaknute fudbalske stručnjake, koji će tokom šestodnevnog druženja sa dječacima i djevojčicama prenositi svoje znanje kroz treninge i razna predavanja.

“Prethodna dva kampa su pokazala da je ovo dobro zamišljena priča. Ovdje su najbolji treneri i igrači futsala iz BiH i sigurno da djeca imaju šta da nauče. Koliki je značaj jednog ovakvog kampa dovoljno govori da smo dobili podršku Fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH. Pored treninga i utakmica, polaznici će imati obuku iz prve pomoći i predavanja o futsalu”, rekao je Predrag Dobrilović, organizator kampa i član Uprave kluba malog fudbala Glasinac, za Glas Srpske.

Ove godine organizatori su posebnu pažnju posvetili juniorskim selekcijama, koje će imati priliku da odigraju utakmicu sa najuspješnijom futsal ekipom u BiH, sarajevskim Centrom, koji se sprema za nastupe u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

“Cilj nam je da djeca pravilno nauče osnove futsala i sve ono što je vezano za ovaj sport. Naravno, treba i da se lijepo zabave, za što će svakako imati priliku na ovom kampu”, istakao je Dobrilović.

Jedini futsal kamp u BiH finansijski su podržale opština Sokolac i grad Istočno Sarajevo, a trajaće do 21. avgusta.

Treneri

Polaznike treniraju istaknuti sportski radnici: Slaven Novoselac, Dušan Matić, Boro Matan, Dejan Đedović, Nijaz Mulahmetović i Dževad Habibija. Očekuje se da dođe i bivši trener Tanga iz Istočnog Sarajeva Mirko Marvan, koji je ostvario istorijski uspjeh sa ovom ekipom i plasirao se među 16 najboljih ekipa u Evropi.