Pobjednik Grain of Sand

[dropcap]BIHAĆ[/dropcap] U organizaciji Konjičkog kluba Jedinstvo iz Bihaća i pod pokroviteljstvom Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i Emdžada Galijaševića, gradonačelnika Bihaća, na hipodromu Bakšaiške bare u Bihaću danas su održane 11. Međunarodne konjičke trke “Memorijal Alija Izetbegović”, javlja Anadolu Agency (AA).

U prisustvu nekoliko hiljada posjetilaca pobjedu na ovogodišnjem memorijalu odnijelo je grlo Grain of Sand, u vlasništvu “RIZ Krajine” iz Bihaća, koje je na stazi dugoj 2.400 metara bilo bolje od drugoplasiranog grla Ile de France, vlasništva Sakiba Hopovca iz Sanskog Mosta, i trećeplasiranog grla Key to Paris, “Intergaja” iz Bijeljine.

Pehar je i ove godine vlasniku pobjedničkog grla uručio član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je tom prilikom podsjetio kako su ove međunarodne konjičke trke postale poznate u mnogim zemljama.

“Jedanaest godina je iza nas i ‘Memorijal Alija Izetbegović’, kojeg odlično organizira KK Jedinstvo iz Bihaća, postao je prepoznatljiv i van granica BiH kao prestižno takmičenje”, kazao je Izetbegović.

Gradonačelnik Galijašević je istakao da je i ovogodišnji memorijal potvrdio da je Bihać centar konjičkog sporta u Bosni i Hercegovini.

“Okupiti u jednom danu veliki broj učesnika iz nekoliko zemalja pokazatelj je da je ‘Memorijal Alija Izetbegović’ najbolja konjička manifestacija u BiH, koju niko ne želi propustiti i na kojoj svi žele odnijeti pobjedu”, kazao je Galijašević.

Pored glavne trke, održane su još četiri trke.

U prvoj trci pod nazivom “Nacionalni park Una”, dužine 1.350 metara, pobjedu je odnijelo grlo Derviš iz Velike Kladuše, vlasništvo Šemse Miljkovića.

Druga trka “Grad Bihać”, dužine 2.000 metara, bila je u znaku grla Brener, vlasnika Hariza Salkanovića iz Živinica, dok je grlo Mar Maris, vlasništvo Sumeje Dedović i Džena Popare iz Sarajevo, pobjednik trke “BH Telecom”, na stazi dugoj 2.400 metara.

Pobjedu u trci pod nazivom “Meggle mljekara”, dužine 1.350 metara, odnijelo je grlo Crazy Little Thing, vlasništvo Muje Hadžiosmanhafizovića iz Gradačca, piše Anadolu Agency.