Opština dodijelila nove prostorije STK Novi Grad

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Opština Novi Grad Sarajevo dodijelila je nove prostorije Stonoteniskom klubu Novi Grad, koji je bio smješten u prostoru atomskog skloništa na Dobrinji u kojem se gradi “Bosanska tržnica”.

Tim povodom, u Opštini Novi Grad Sarajevo danas je s predstavnicima stonoteniskog kluba potpisan ugovor o dodjeli poslovnih prostorija u ulici Hamdije Kapidžića na Dobrinji. Ugovor su potpisali pomoćnik načelnika Opštine Novi Grad za privredu, finansije i inspekcijske poslove Emir Dedović i direktor kluba Midhat Kapetanović.

“Izlaskom Stonoteniskog kluba Novi Grad iz prostora ‘Bosanske tržnice’ stvara se pretpostavka da se obogate sadražaji u tom prostoru s ponudom koja će prostor ‘Bosanske tržnice’ učiniti u punom kapacitetu dostupnom za ponuđače i kupce. Ovim je omogućeno da se prostor ‘Bosanske tržnice’ otvori 1. oktobra, kako je i planirano. Istovremeno, stonoteniskom klubu je dat prostor na novoj lokaciji po veoma povoljnim uslovima i na duži period, tako da može planirati dugoročni rad sa članovima kluba. Opština Novi Grad će ovaj prostor obnoviti i prilagoditi ga potrebama kluba”, pojasnio je Džemaludin Kahrović, šef Odsjeka za privredu Opštine Novi Grad Sarajevo.

Direktor kluba Midhat Kapetanović izrazio je zahvalnost Opštini Novi Grad, koja je imala razumijevanja i osigurala zamjenski prostor za rad kluba.

“Ovom prilikom bih zahvalio načelniku Semiru Efendiću, koji je podržao naš rad i omogućio nam da nastavimo s radom u novom prostoru. Izuzetno mi je drago da je naša saradnja nastavljena na obostrano zadovoljstvo”, izjavio je Kapetanović.

Dodaje da klub egzistira od 2009, te da od tada pa do danas njegovi članovi postižu izuzetne rezultate.

Inače, klub radi sa djecom uzrasta od 6 do 12 godina starosne dobi, saopšteno je iz Pres službe Opštine Novi Grad.