Mandić zlatna, Bogdanović srebrna na turniru u Švajcarskoj

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Reprezentativke Srbije u tekvondou Milica Mandić i Tijana Bogdanović osvojile su danas zlatnu i srebrnu medalju na turniru G1 kategorije u Švajcarskoj.

Olimpijska šampionka Mandić je u kategoriji do 73 kilograma na putu do najsjajnijeg odličja pobijedila Francuskinju Aureliu Sanfilipo (7:1), zatim je bila bolja od Ive Radoš iz Hrvatske na zlatan bod, a u finalu je savladala Holanđanku Rešme Ogink na zlatan poen.

“Zadovoljna sam svim borbama, naročito polufinalnom i finalnom. Borila sam se protiv izuzetno kvalitetnih protivnica od kojih sam gubila u prethodnom periodu”, rekla je Mandićeva i napomenula da nastavlja pripreme u svom klubu Galeb pred Gran pri u Kini početkom jula.

Svjetska i evropska juniorska šampionka Bogdanovićeva, takođe član TK Galeb, u kategoriji do 49 kilograma na startu je bila bolja od Portorikanke Viktorije Štambauh (4:1), zatim je savladala Dankinju Saru Malike (11:5), dok je u polufinalu pobijedila Italijanku Ðinevru Graf sa 6:4.

U finalu je u vrlo teškoj borbi izgubila od Belgijanke Indre Kraen sa 9:8.

“Ovo je bio moj prvi nastup na seniorskom turniru i srebrna medalja mi mnogo znači za dalji rad i napredak. Sada slede pripreme za Galebov letnji kamp na koji dolaze brojni dobri borci iz inostranstva. Leto ću provesti u Beogradu kako bih se što bolje pripremila za sledeću sezonu”, rekla je Bogdanovićeva, a prenosi TK Galeb.