Mali otvorio EP u veslanju

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je danas Evropsko prvenstvo u veslanju, koje će do 1. juna biti održano na Savskom jezeru na Adi Ciganliji, uz rekordno učešće oko 800 takmičara iz 36 zemalja.

Mali je nakon defilea takmičara pozdravio najbolje veslače Evrope i poželio im da u Beogradu ostvare što bolje rezultate.

“Ovo je najveće sportsko takmičenje u Srbiji ove godine, kao i najmasovniji kontinentalni šampionat do sada. Uprkos problemima zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju, Beograd je dao punu podršku organizaciji takmičenja i, kao što vidite, Ada Ciganlija je spremna”, rekao je Mali.

On je poželio srpskim reprezentativcima da nastave tradiciju osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

“Pozivam građane da dođu na Adu i bodrenjem takmičara pokažu da je Beograd grad sporta”, poručio je Mali.

Srbija će na prvenstvu Evrope imati 12 predstavnika u 6 posada – dva dvojca bez kormilara (Dušan Bogićević/Veselin Savić i Iva Obradović/Ivana Filipović), skif (Miloš Vasić), dubl skul (Marko Marjanović i Aleksandar Filipović), četverac bez kormilara (Jovan Popović, Viktor Pivač, Goran Jagar i Martin Mačković), dok će se u skifu za lake veslače takmičiti Miloš Stanojević.

Kvalifikacije počinju sutra od 9 sati, a istog dana od 15.30 biće održani repesaži.

Polufinala su na programu u subotu, a finala u nedjelju.