Kaćuša među učesnicima gran prija

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Za Međunarodnu biciklističku trku “Sarajevo Grand Prix” prijavljeno je 25 timova iz Evrope, a među njima su ruska Kaćuša, koja je prošle godine bila šesta u ukupnom poretku “Tur d’ Fransa”, kao i odlična ekipa slovenačkog Kranja.

Na UCI trku 1.2 kategorije, koja je na programu 22. juna, nastup su potvrdile po tri ekipe iz Austrije i Srbije, po dvije ekipe iz Rusije, Bugarske, Mađarske i Italije, po jedna iz Velike Britanije i Poljske, nacionalni tim i ekipa Ren Blanš iz Francuske, po jedna ekipa iz Slovenije i Grčke, te nacionalni timovi Moldavije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine (BiH nastupa sa dvije ekipe).

Jedan od biciklista je Juri Trofimov iz Kaćuše, koji je u četvrak pobijedio na četvrtoj etapi trke “Criterium du Dauphine”.

Biciklisti će voziti 140 kilometara na relaciji Istočno Novo Sarajevo – Vogošća – Ilijaš – Visoko – Kiseljak – Ilidža – Hadžići – Trnovo – Istočna Ilidža – Novi Grad – Novo Sarajevo – Centar – Stari grad Sarajevo, a biće organizovana i trka rekreativaca.

“Grand Prix Sarajevo” je projekat pod pokroviteljstvom Međunarodne biciklističke federacije i organizuje se uz podršku “Tur d’ Fransa”.