Jevremović: Ispisujemo nove stranice istorije

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović je rekao da predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Beogradu, ispisuje nove stranice istorije i dodao da će organizacija biti na vrhunskom nivou.

“Evropsko prvenstvo, koje nas očekuje, je već potuklo sve rekorde, piše nove stranice istorije. Učestvovaće 36 evropskih nacija i oko 800 takmičara. Pored veslača će biti i njihovi timovi, kojih ima oko 400. Mi ćemo o svima njima brinuti na vrhunskom nivou”, rekao je Jevremović, a prenose Vesti online.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Andrija Mladenović je istakao da za organizaciju EP učinjeno sve na najvišem nivou.

“Pored svih nepogoda koje su zadesile Beograd i Srbiju u poslednjih 10 dana, mi smo u svakom aspektu spremni za organizaciju ovakvog takmičenja. Ništa neće uticati na Evropsko prvenstvo i nadam se da ćemo oboriti sve rekorde, ne samo po uspešnosti, već i po organizaciji”, rekao je Mladenović.

On je dodao da EP u veslanju za grad prestavlja test za sva ostala takmičenja u budućnosti.

“Beogradu je čast što će ugostiti najbolje evropske veslače. Mi, kao glavni grad, smo već navikli na velika takmičenja, a ovo je najveće ove godine”, rekao je Mladenović.

Državni sekretar za omladinu i sport Predrag Peruničić je naglasio da predstojeće takmičenje za cilj ima promociju veslanja.

“Predstojeće Evropsko prvenstvo ima više ciljeva od jednog. Pored osvajanja medalja za cilj imamo promociju veslanja u Srbiji jer ono to zaslužuje”, ocenio je Peruničić.