Faris Avdić donio novi uspjeh Akademiji Bushido

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Akademija “Bushido” je na turniru Brazilske Jiu Jitse “BJJ East European open Championship Croatia 2014 No Gi” u Zagrebu ostvarila vrhunski rezultat.

Faris Avdić je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 77 kg. Inače, Avdić je prošle godine u Lisabonu na svjetskom Jiu Jitsu kupu takođe bio prvi u svojoj kategoriji.

“Ovim je samo potvrđeno da Faris izrasta u jednog ozbiljnog takmičara pred kojim je sjajan karijera. Čestitam Farisu na osvojenoj medalji i svim članovima Akademije ‘Bushido’, koji su pomagali u njegovim pripremama, posebno asistentu u klubu Adiju Kljahi, koje je jedan od najzaslužniji za Farisov rezultat postignut na ovom takmičenju. Naši članovi će u narednom periodu učestvovati na još nekoliko jakih međunarodnih turnira. Iskren da budem, internacionalna takmičenja su nam veći izazov i većinom njima težimo, jer želimo da vidimo gdje smo na evropskom i svjetskom nivou”, rekao je Ismir Jusko Švabo, uspješni bh. sportista i trener Akademije “Bushido”.