Eto optužen za trgovinu robljem

[dropcap]JAUNDE[/dropcap] Nevjerovatna tužba podnesena je protiv kamerunskog fudbalera Samuela Etoa, koga njegova bivša djevojka optužuje da je trgovao robljem, da je radio kao podvodač, te da je pornografski sadržaj objavljivao na internetu.

Nije se na lijep način Kamerunac rastao od bivše djevojke Helen Natali Koa. Njih dvoje mjesecima vode javni rat, a bivša djevojka Kamerunca sada je na njegov račun iznijela niz teških optužbi.

Međusobne optužbe rezultirale su u zvanično podnesenoj tužbi na račun Samuela Etoa u kojoj Helen tvrdi da je Eto kriv za “trafiking”, podvođenje, prijetnje, ucjene, klevete, objavljivanje eksplicitnog sadržaja na internetu.

U centru pažnje je Helenina optužba u vezi s nizom njenih obnaženih fotografija, koje je, kako kaže, upravo Eto objavio na Facebooku.

Eto je odbacio ovakve optužbe, uputivši kontratužbu protiv bivše ljubavi s tvrdnjom da je zloupotrijebila velike sume novca, oko pola miliona dolara, koje je Eto obezbjeđivao kako bi osnovala i vodila humanitarnu organizaciju.

Međusobne optužbe su zvanično upućene Sudu u gradu Jaunde, u narednom periodu će kamerunski pravni sistem odlučivati o cijelom slučaju.

Do tada, ovakve vijesti samo mogu dodatno da uruše ugled iskusnog napadača, koji je i tokom protekle sezone u Čelsiju prozivan da je lažirao godište, a prije dvije godine je bio na tapetu zbog sumnji da je utajio porez dok je nosio dres Barselone.

Kamerunac je 2012. igrao u Anžiju iz Mahačkale kada je objavljeno da četiri godine nije prijavljivao ni uplaćivao porez u Španiji i da je državu zakinuo za tri i po miliona evra i prijetila mu je čak i zatvorska kazna od godinu i po.

Samuel Eto je u braku sa dugogodišnjom djevojkom Džordžet, ima četvoro djece i trenutno je bez kluba. Prošle sezone je nosio dres Čelsija.