Drobnjak najbolji na Balkanskom kupu

[dropcap]ZVORNIK[/dropcap] Nikola Drobnjak, kik-bokser iz Zvornika, nastavio je sa odličnim rezultatima i na nedavnom “Balkan open Kupu” u Tešnju osvojio zlatnu medalju u disciplini lou-kik u kategoriji do 81 kilograma.

Na takmičenju na kome su učestvovali najbolji kik-bokseri iz balkanskih zemalja, ali i iz Norveške, Litvanije, Poljske, Izraela i Danske, Drobnjak se takmičio za ekipu “Flek Tom Kat” iz Tuzle, javlja Glas Srpske.

“Balkanski kup je jedno od najprestižnijih takmičenja na ovim prostorima i tim je ovaj uspjeh veći. U polufinalu sam pobijedio borca iz Srbije, a u finalu Makedonca. Prošle godine sam na ovom takmičenju osvojio zlato u disciplini K-1 do 81 kilograma i na ovaj način sam objedinio obje titule. Vjerujem da moji rezultati neće ostati nezapaženi i da ću dobiti poziv da nastupam za bh. reprezentaciju”, rekao je Drobnjak.

On se nekoliko sezona takmičio za beogradski klub “011” za koji je nastupao i na Izbornom prvenstvu za reprezentaciju Srbije, koje je održano u Lazarevcu.

“Takmičio sam se u A klasi u lou-kiku. Učestvovalo je 40 boraca i stigao sam do polufinala, gdje sam izgubio od Nikole Stošića, prošlogodišnjeg osvajača Svjetskog kupa, koji je proglašen za najboljeg borca na ovom prvenstvu. Bilo je 2:1 za protivnika, a mogu reći da nisam nezadovoljan jer sam nastupio sa lakšom povredom”, dodao je Drobnjak.