Đorđe Tomić najbolji na reviji u olimpijskom boksu

[dropcap]JEZERO[/dropcap] Đorđe Tomić, član Bokserskog kluba “Tadija i Slobodan Kačar” iz Jezera, proglašen je za najboljeg učesnika 4. međunarodne revije u olimpijskom boksu, koja je održana u Jezeru.

Na sinoćnjoj reviji je nastupilo 20 boksera iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Član Bokserskog kluba “Novi Sad” Nikola Popović proglašen je za najboljeg tehničara, a za najborbeniji par – Dašo Simeunović iz Bokserskog kluba “Radnik” iz Bijeljine i Ahmed Krnjić iz “Čelika” iz Zenice.

Tomić je rekao da mu ovo priznanje mnogo znači, posebno jer ga je dobio u mjestu u kojem su rođeni veliki bokserski šampioni – Tadija i Slobodan Kačar.

“Do sada sam osvajao brojne nagrade na prvenstvima, nadam se da ću tako i nastaviti”, rekao je Tomić.

Tadija Kačar, jedan od najuspješnijih sportista u bivšoj Jugoslaviji, kaže da je revija bila dobra i da je publika imala šta da vidi, s obzirom da su nastupili učesnici evropskih i svjetskih prvenstava.

“Nadamo se da će u budućem periodu revija biti još masovnija”, rekao je Kačar.

On je ocijenio da se boks na ovim prostorima nalazi u lošoj situaciji, jer nema investicija i logistike.

“Sve dok ne bude ozbiljnih investicija i logistike, kvalitetne pripreme, dobrih trenera i dobrog sistema, neće biti rezultata, a bojim se da će loše stanje potrajati”, rekao je Kačar.

On je podsjetio da su bokseri sa prostora bivše Jugoslavije osvojili 11 olimpijskih medalja, izražavajući žaljenje što je boks već duže vremena u “nok daunu”.

Organizator takmičenja je Bokserski klub “Tadija i Slobodan Kačar”, a sponzor ove sportske manifestacija je Opština Jezero.